Go Back
Print Recipe

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno.
Total Time15 minutes
Course: Lunch, Na słono, Przekąski
Keyword: drugie śniadanie, fit lunch, grillowane jalapeno, grillowany bakłażan, kanapka z camembertem, ogórek pomidor, rukola, ser halloumi, zielone pesto
Servings: 1

Ingredients

  • 1 ulubiona bułka
  • 1 łyżka zielonego pesto domowego lub gotowego
  • 2-3 plastry halloumi
  • 3 plastry bakłażana
  • 1 plaster pomidora np. żółtego
  • ½-1 papryczka jalapeno
  • 1 plasterek czerwonej cebuli

Instructions

  • Plastry halloumi, bakłażana oraz jalapeno grillować z obu stron, aż się zarumienią.
  • Grillujemy przekrojoną na pół bułkę.
  • Dolną części bułki posmarować zielonym pesto. 
  • Następnie układamy kolejno świeżą rukolę, halloumi, bakłażana, plaster pomidora, czerwoną cebulę oraz plasterki jalapeno. Na koniec przykryć drugą połówką bułki i gotowe.