Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno
Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno.
Łączny czas15 minuty minut
Rodzaj: Lunch, Na słono, Przekąski
Słowo kluczowe: drugie śniadanie, fit lunch, grillowane jalapeno, grillowany bakłażan, kanapka z camembertem, ogórek pomidor, rukola, ser halloumi, zielone pesto
Porcje: 1
- 1 ulubiona bułka
- 1 łyżka zielonego pesto domowego lub gotowego
- 2-3 plastry halloumi
- 3 plastry bakłażana
- 1 plaster pomidora np. żółtego
- ½-1 papryczka jalapeno
- 1 plasterek czerwonej cebuli
Plastry halloumi, bakłażana oraz jalapeno grillować z obu stron, aż się zarumienią.
Grillujemy przekrojoną na pół bułkę.
Dolną części bułki posmarować zielonym pesto.
Następnie układamy kolejno świeżą rukolę, halloumi, bakłażana, plaster pomidora, czerwoną cebulę oraz plasterki jalapeno. Na koniec przykryć drugą połówką bułki i gotowe.