Ekspresowy burger naładowany samymi smakołykami. Świeża zielenina, grillowany halloumi, bakłażan, dobrze dojrzałe awokado i cienko pokrojona, czerwona cebulka. Pycha!
Prep Time15mins
Total Time15mins
Course: FIT, Lunch, Na obiad, Na słono
Keyword: awokado, bakłażan, bułka, burger z grillowanym halloumi, burgery, drugie śniadanie, grillowany bakłażan, grillowany ser halloumi, szybki lunch
Servings: 1porcja
Ingredients
1ulubiona bułka
3plastrysera halloumi
3plastry bakłażana
½dobrze dojrzałego awokado
2świeże liście sałaty lub garść rukoli
plastryczerwonej cebuli
Sos:
1łyżkagładkiego masła orzechowego 100%
2łyżkimleczka kokosowego
½-1łyżeczkaciemnego sosu sojowego
½łyżeczkisyropu klonowego
sok z limonki, kumin i chili do smaku
Instructions
Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić.
Plastry halloumi oraz delikatnie posolone plastry bakłażana grillujemy z obu stron.
Przekrojoną na pół bułkę grillujemy lub delikatnie podpiekamy w piekarniku.
Obie części bułki smarujemy przygotowanym sosem (może być również inny) i układamy kolejno sałatę/rukolę, grillowane halloumi, grillowanego bakłażana, pokrojone w cienkie plastry awokado oraz czerwoną cebulę. Podajemy od razu po przygotowaniu.