Go Back

Najlepsze korzenne latte

Pyszny napój kawowy z mlekiem, syropem klonowym oraz dużą porcją rozgrzewających, korzennych przypraw. Idealna na chłodniejsze popołudnia.
Prep Time10 minutes
Total Time10 minutes
Course: Napoje
Keyword: cynamon, espresso, gałka muszkatołowa, imbir, kawa, kawiarka, korzenne latte, latte, mleko, napoje, przyprawy korzenne, spieniacz
Servings: 1 porcja

Ingredients

  • 1/2 szklanki (125 ml) mleka 2% lub 3,2%
  • 1-2 łyżki syropu klonowego
  • 1/4 łyżeczki naturalnej esencji waniliowej
  • szczypta cynamonu
  • mała szczypta imbiru
  • mała szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 podwójne espresso

Instructions

  • Syrop klonowy wymieszać z 3 łyżkami mleka oraz przyprawami, podgrzać i przelać do kubka.
  • Resztę mleka delikatnie podgrzać, spienić np. za pomocą ręcznego spieniacza i dolać do syropu z przyprawami.
  • Dodać podwójne espresso i delikatnie oprószyć cynamonem.