Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Najlepsze korzenne latte
Pyszny napój kawowy z mlekiem, syropem klonowym oraz dużą porcją rozgrzewających, korzennych przypraw. Idealna na chłodniejsze popołudnia.
Prep Time
10
minutes
mins
Total Time
10
minutes
mins
Course:
Napoje
Keyword:
cynamon, espresso, gałka muszkatołowa, imbir, kawa, kawiarka, korzenne latte, latte, mleko, napoje, przyprawy korzenne, spieniacz
Servings:
1
porcja
Ingredients
1/2
szklanki (125 ml)
mleka 2% lub 3,2%
1-2
łyżki
syropu klonowego
1/4
łyżeczki
naturalnej esencji waniliowej
szczypta
cynamonu
mała
szczypta
imbiru
mała
szczypta
gałki muszkatołowej
1
podwójne
espresso
Instructions
Syrop klonowy wymieszać z 3 łyżkami mleka oraz przyprawami, podgrzać i przelać do kubka.
Resztę mleka delikatnie podgrzać, spienić np. za pomocą ręcznego spieniacza i dolać do syropu z przyprawami.
Dodać podwójne espresso i delikatnie oprószyć cynamonem.