Eton mess z mango
Słoneczny bałagan z mango, czyli wariacja na temat popularnego deseru Eton mess. Słodkie połączenie bitej śmietany, chrupiącej bezy i aromatycznych owoców.
Prep Time15 minutes mins
Total Time15 minutes mins
Course: Deser, Na słodko
Keyword: beza, bita śmietana, deser, deserwsłoiku, mango, śmietanka, szybkideser, wanilia
Servings: 2 porcje
- 200 g dobrze schłodzonej śmietanki 30%
- 1-2 łyżeczki cukru pudru lub innego słodzika
- ¼ łyżeczki pasty waniliowej
- kilka (ok. 40 g) małych bez
- 1 duże dobrze dojrzałe mango
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder, jeżeli używacie i pastę waniliową.
Mango obrać i pokroić w kostkę lub zblendować (u mnie część mango zblendowałam i pomieszałam z kawałkami).
Następnie w słoiczkach/pucharkach układać kolejno pokruszoną bezę, bitą śmietanę i owoce. Podawać od razy po przygotowaniu.