Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno. Jest to idealna propozycja na śniadanie, szybki lunch lub kolację.
Na blogu znajdziecie również kilka przydatnych wskazówek jak przygotować idealne pesto oraz gotowy przepis na domowe zielone pesto z rukoli.
Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno
Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno.
Ilość porcji: 1
Składniki:
- 1 ulubiona bułka
- 1 łyżka zielonego pesto domowego lub gotowego
- 2-3 plastry halloumi
- 3 plastry bakłażana
- 1 plaster pomidora np. żółtego
- ½-1 papryczka jalapeno
- 1 plasterek czerwonej cebuli
Przygotowanie:
- Plastry halloumi, bakłażana oraz jalapeno grillować z obu stron, aż się zarumienią.
- Grillujemy przekrojoną na pół bułkę.
- Dolną części bułki posmarować zielonym pesto.
- Następnie układamy kolejno świeżą rukolę, halloumi, bakłażana, plaster pomidora, czerwoną cebulę oraz plasterki jalapeno. Na koniec przykryć drugą połówką bułki i gotowe.