fbpx
Na słono Na śniadanie

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno. Jest to idealna propozycja na śniadanie, szybki lunch lub kolację.

Na blogu znajdziecie również kilka przydatnych wskazówek jak przygotować idealne pesto oraz gotowy przepis na domowe zielone pesto z rukoli.

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem i jalapeno

Kanapka z zielonym pesto, grillowanym bakłażanem, serem halloumi i jalapeno! Kolorowe połączenie, które wspaniale łączy delikatność bakłażana, chrupkość sera halloumi oraz pikantność jalapeno.
Czas całkowity:15 minutes
Kategoria: Lunch, Na słono, Przekąski
Tagi: drugie śniadanie, fit lunch, grillowane jalapeno, grillowany bakłażan, kanapka z camembertem, ogórek pomidor, rukola, ser halloumi, zielone pesto
Ilość porcji: 1

Składniki:

  • 1 ulubiona bułka
  • 1 łyżka zielonego pesto domowego lub gotowego
  • 2-3 plastry halloumi
  • 3 plastry bakłażana
  • 1 plaster pomidora np. żółtego
  • ½-1 papryczka jalapeno
  • 1 plasterek czerwonej cebuli

Przygotowanie:

  • Plastry halloumi, bakłażana oraz jalapeno grillować z obu stron, aż się zarumienią.
  • Grillujemy przekrojoną na pół bułkę.
  • Dolną części bułki posmarować zielonym pesto. 
  • Następnie układamy kolejno świeżą rukolę, halloumi, bakłażana, plaster pomidora, czerwoną cebulę oraz plasterki jalapeno. Na koniec przykryć drugą połówką bułki i gotowe.
5/5 - (1 vote)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *