Czy podobnie jak ja czujecie mięte do truskawek? Stęskniona za słońcem i odrobiną ciepła przygotowałam lekkie, świeże, kolorowe, a zarazem pożywne smoothie, które może i Wam
umili czas oczekiwania na wiosnę. Spróbujcie…
Składniki (2 porcje):
1 mocno dojrzałe awokado
300 g świeżych lub mrożonych truskawek
Duża garść świeżej mięty
Przygotowanie:
1) Świeże truskawki umyć, usunąć szypułki i wrzucić do wysokiego naczynia (w przypadku mrożonych odczekać chwilę, aż zaczną się lekko rozmrażać).
2) Awokado obrać, pokroić na kawałki, dodać do truskawek i zmiksować blenderem, tak aby uzyskać jednolitą konsystencję.
3) Dodać miętę i ponownie wymieszać blenderem.
4) Gotowe smoothie rozlać do szklanek.
5) Gdy użyjemy swieżych truskawek, smoothie należy lekko schłodzić przed podaniem. Z mrożonych można podawać od razu.